Ο Αντώνης Καμπάς, ειδικός στην Ψυχοκινητική Ανάπτυξη επισκέπτεται το “ό,τι αγαπώ”

‘Η σημασία της Φυσικής Δραστηριότητας και της Ψυχοκινητικής για υγιή ανάπτυξη των παιδιών’

Ανοιχτή πρόσκληση σε γονείς, φίλους και επαγγελματίες του χώρου (παιδαγωγούς, γυμναστές και θεραπευτές)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.00 σε μια ιδιαίτερη και σημαντική ομιλία για εμάς με τον  κύριο Αντώνη Καμπά, καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) , με τίτλο παρουσίασης  ‘Η σημασία της Φυσικής Δραστηριότητας και της Ψυχοκινητικής για υγιή ανάπτυξη των παιδιών’.

Στο “ό,τι αγαπώ” εφαρμόζουμε τα αναλυτικά προγράμματα ψυχοκινητικής ανάπτυξης, όπου έχουμε δημιουργήσει ένα πλούσιο σε κινητικές εμπειρίες περιβάλλον με σενάρια ημερήσιας γύμνασης ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Στο χώρο του σχολείου, λειτουργεί ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο γυμναστήριο, όπου τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πολλά διαφορετικά αθλήματα και μαθαίνουν την γνώση μέσω της κίνησης, μέσα από την φυσική διαδικασία συναισθηματικής ανάπτυξης, πετυχαίνοντας στοιχειώδης και θεμελιώδης κινήσεις.

Στόχος μας η παρότρυνση για κίνηση, η ψυχοκινητική διέγερση, οι διάφορες μορφές χαλάρωσης και προσπάθειας, και η ενασχόληση  με μια πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων μέσω ενός  εμπλουτισμένου περιβάλλοντος φυσικής δραστηριότητας.

Το Αθλητικό πρόγραμμα του Παιδικού Γυμναστηρίου «φιλία» , λειτουργεί απογευματινές ώρες και είναι κατάλληλο για παιδιά από ηλικίες 1-8 ετών. Στοχεύει στο να εισάγει τα παιδιά στην έννοια του αθλητισμού μέσα από αυτό που τα παιδιά ξέρουν να κάνουν καλύτερα – τη χαρά και το παιχνίδι, παρέα με τους γονείς τους, οι οποίοι συμμετέχουν και μοιράζονται την χαρά τους!

Η φυσική αγωγή και η κινητική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική στην εξέλιξη του παιδιού για την ψυχοκινητική ανάπτυξη του, ενώ παράλληλα οι θετικές εμπειρίες μαζί με γονείς &δασκάλους παίζουν σπουδαίο ρόλο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά όχι μόνο να οικειοποιηθούν σε πρακτικό επίπεδο τα διάφορα αθλήματα αλλά να μάθουν πληροφορίες για αυτά αποκτώντας μια ολοκληρωμένη αθλητική παιδεία μέσα από την χαρά.

Μέσα από το παιχνίδι αναπτύσσεται η επικοινωνία και με διαθεματικό τρόπο γίνονται προσεγγίσεις σε άλλους σημαντικούς τομείς, όπως της δημιουργικότητας – επικοινωνίας – κοινωνικότητας – αλληλεπίδρασης – και του συναισθηματικού κόσμου του κάθε παιδιού.

Να σημειώσουμε, ότι  με έμμεσο τρόπο μέσα από τα αθλητικά μας προγράμματα – ψυχαγωγίας και κίνησης – γίνονται οι αξιολογήσεις όσον αφορά την κινητική εξέλιξη του κάθε μαθητή.

Τα προγράμματα κινητικής ανάπτυξης μας αναφέρονται στον τομέα της ψυχοκινητικής αγωγής και επιδιώκουμε με την παρουσίαση του Κ. Καμπά να εξηγήσουμε τη σημασία της ψυχοκινητικής για την προσχολική αγωγή.

Η εισήγηση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο του “ό,τι αγαπώ” στο παιδικό γυμναστήριο “φιλία” στις Αλυκές Ποταμού και σας περιμένουμε όλους!

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 26610 27364 ή στο μαιλ otiagapo@gmail.com

Βιογραφικό Σημείωμα Αντώνη Καμπά

Ο Αντώνης Καμπάς ξεκίνησε τις σπουδές του το 1981 στην Ανώτατη Σχολή Αθλητικών Επιστημών της Κολωνίας και το 1982 συνέχισε στο Ινστιτούτο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου του Saarbruecken/Γερμανίας και το Τμήμα Ψυχολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου.

Το 1990 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές και έλαβε το Δίπλωμα Φυσικής Αγωγής από το Πανεπιστήμιο του Saarbruecken το οποίο το 1991 αναγνωρίστηκε σαν ισότιμο με τα ελληνικά πτυχία από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Το 1996 απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Προπονητικής από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. με θέμα διατριβής: «Η ανάπτυξη της αδρής και της λεπτής κινητικής ικανότητας στην προσχολική ηλικία», ενώ το1998 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Δ.Π.Θ. στη Φυσική Αγωγή με θέμα διατριβής: «Η σημασία του παιχνιδιού στην εκμάθηση γραφοκινητικών δεξιοτήτων στην προσχολική ηλικία».

Την περίοδο 2000-2003 πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και θέμα «Αξιολόγηση της Κινητικής Ανάπτυξης».Από το 1989 έως το 1996 δίδαξε το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στην ιδιωτική προσχολική Εκπαίδευση, από το 1996 έως σήμερα διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ από 1997 διδάσκει στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. Προπονητική με την ιδιότητα του ειδικού επιστήμονα(1997-2002), του Λέκτορα Προπονησιολογίας με έμφαση στην Κινητική Ανάπτυξη (2002-2007) και του Επίκουρου Καθηγητή στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο(2007-σήμερα). Δίδαξε και διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα,σε 30 Σχολές προπονητών, επιμορφωτικά σεμινάρια κ.α.Επιπλέον συμμετείχε σε 14 ερευνητικά προγράμματα ως μέλος της ερευνητικής ομάδας. Ο Αντώνης Καμπάς είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ψυxοκινητικής, εκδότης του European Journal of Psychomotricity και μέλος διεθνών επιστημονικών φορέων όπως ACSM, ISPAH,EGPWP, ECSS. Τέλος είναι κριτής σε επιστημονικά περιοδικά όπως τα Adapted Physical Activity Quarterly, Perceptual and Motor Skills, European Journal of Sport Sciences,British Journal of Sports Medicine,Early Childhood Research Quarterly, Research inDevelopmental DisabilitiesκαιEuropean Journal of Psychological Assessment.

Περισσότερες πληροφορίες για τον κ. Καμπά
http://akambas.wix.com/antonis_i_kambas?fbclid=IwAR06f5bAvfUYeF9L0LCal5UIYn3BcSJ1XK7rWZvV_BI8wqbymvQ8ggrcbDw
http://www.phyed.duth.gr/undergraduate/index.php/el/dpers/dep/mdep18