Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 5 Ιουνίου!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί τη κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Στο “ό,τι αγαπώ”, και στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οι μαθητές μας ενημερώνονται για τα περιβαλλοντικά προβλήματα μέσα απο αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά και μουσικά παιχνίδια,  χρήση οπτικοακουστικού υλικού ενώ δημιουργούν κατασκευές με επαναχρησιμοποίηση υλικών και συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις σχεδιασμένες κατάλληλα για τις ηλικίες τους.

Σήμερα συγκεκριμένα, στο “ό,τι αγαπώ” μιλήσαμε για την προστασία του περιβάλλοντος, τα παιδιά ανέπτυξαν υπέροχες ιδέες και παραδείγματα και στο τέλος μας έφτιαξαν μία υπέροχη εικαστική δημιουργία!

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάστηκε το 1973 και κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετική πόλη με ένα διαφορετικό θέμα. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019 θα φιλοξενηθεί από την Κίνα με θέμα «Air Pollution» – «Ρύπανση του αέρα». Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να αναπνέουμε, αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.

Στα πλαίσια της περσινής παγκόσμιας ημέρα περιβάλλοντος που ήταν αφιερωμένη στην καταπολέμηση της μόλυνσης από τα πλαστικά, τα παιδιά του “ό,τι αγαπώ”, είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν με πάθος και ενθουσιασμό σε μια υπέροχη συνεργασία με τον φωτογράφο Von Wong, την performer/aerial dancer Κατερίνα Σολδάτου και την Greenpeace, για την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στην αλόγιστη χρήση πλαστικού.

ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ!!!

Παρακαλούμε ενημερωθείτε και υπογράψτε,  όμως κυρίως δράστε αναλόγως ελαττώνοντας την χρήση πλαστικού στην καθημερινότητά σας! https://blog.vonwong.com/truckloadofplastic/

This is how much plastic enters the ocean every 60 seconds