«Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός»- απολαύστε τα έργα των μικρών μας καλλιτεχνών.

Με αφορμή την έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» η οποία οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, ξεκινήσαμε φέτος τον κύκλο μαθημάτων στο «Εργαστήρι Εικαστικών – Ο κόσμος της Τέχνης» του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «ό,τι αγαπώ».

 

Στο εργαστήρι μας, ανακαλύπτουμε τα σπάνια κεραμικά του Πάμπλο Πικάσο, εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα , και κατανοούμε την πολύ σημαντική σχέση μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης!

 

Στόχος μας και φέτος είναι η κατανόηση της Ιστορίας της Τέχνης καθώς και ο πειραματισμός με πολλά διαφορετικά υλικά και τεχνοτροπίες εικαστικής έκφρασης.

 

 

Απολαύστε τα έργα των μικρών μας καλλιτεχνών στην εικονική μας πινακοθήκη!

 

Πως θα περιηγηθείτε στην πινακοθήκη μας?
Περιηγηθείτε στην εικονική έκθεση του σχολείου μας μέσα απο τις δύο ακόλουθες επιλογές:

start guided tour: Αφεθείτε και αφήστε το πρόγραμμα με την αυτόματη περιήγηση του να σας συνεπάρει με τις δημιουργίες των παιδιών σας και των συμμαθητών τους. Με την ευκολία αυτής της περιήγησης σας δίνεται η δυνατότητα μέσα απο ένα δημιουργικό και προτώτυπο τρόπο να συζητήσετε με τα παιδιά σας για τα έργα τους, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με νέες τεχνολογίες.

enter exhibition tour: Εδώ απαιτείται να χρησιμοποιείστε το ποντίκι του υπολογιστή σας ή τα βελάκια του πληκτρολογίου σας για να μετακινηθείτε μπρος και πίσω στο χώρο της έκθεσης. Παίζοντας με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, αφήστε τα παιδιά να μετακινηθούν στο χώρο, ενισχύοντας την λεπτή κινητικότητα τους. Θα σας καταπλήξουν!

Μπορείτε να σταματήσετε σε όποιο έργο σας ενδιαφέρει, ή κάνοντας κλικ σε ένα έργο, να μεταφερθείτε κατευθείαν εκεί.

Το λογισμικό λειτουργεί καλύτερα με τους περιηγητές Firefox & Chrome

Ή δείτε τα σε μορφή καταλόγου στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/372307/catalog