Προορισμός: Κυκλάδες με την ομάδα των Εξερευνητών!

Αφιέρωμα για τις Κυκλάδες, το διασημότερο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου πραγματοποιήσαμε με την ομάδα των Εξερευνητών του ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”, η οποία άνοιξε πανιά για Σαντορίνη, Μύκονο, Σέριφο, Άνδρο, Πάρο, Δήλο, μεταξύ άλλων.

Το αφιέρωμα για τα νησιά των Κυκλάδων συνόδευσαν πληροφορίες για την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους, τη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και μέσα απο το μαγικό αυτό ταξίδι στο μπλε με τη γοητευτική συνύπαρξη του λευκού, ζωγραφίσαμε τα όμορφα αυτά νησιά και κατασκευάσαμε τους δικούς μας ανεμόμυλους.

Μέσα από συζήτησή, οπτικοακουστικό υλικό και εικόνες, εμπνευσμένοι απο το ηφαίστειο της Σαντορίνης, το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο ενεργό ηφαίστειο , ασχοληθήκαμε με τα ενεργά και μη ηφαίστεια, καθώς και την ωφέλεια του ανθρώπου από την ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Τα ηφαίστεια είναι εντυπωσιακά και με τη βοήθεια της χημείας πραγματοποιήσαμε το πείραμα “Φτιάξε το δικό σου ηφαίστειο”, όπου δημιουργήσαμε ένα μικροσκοπικό ηφαίστειο, παρατηρώντας την αντίδραση που πραγματοποιείται κατά την “έκρηξη”.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να δούμε και να μελετήσουμε αληθινά πετρώματα απο το ηφαίστειο της Αίτνας, στις ανατολικές ακτές της Σικελίας.

Μέχρι τον επόμενο μας προορισμό, απολαύστε τις φωτογραφίες μας απο τις Κυκλάδες!