Μικρά χεράκια στη κουζίνα του “ό,τι αγαπώ”

Τα μικρά χεράκια αγαπάνε την υφή & τη μορφή των τροφών και γοητεύονται με τις μυρωδιές.

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του  ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπω” πραγματοποιούνται εργαστήρια μαγειρικής, όπου τα παιδιά φορούν τους σκούφους και τις ποδιές μαγειρικής και μαθαίνουν να μαγειρεύουν μια συνταγή από την αρχή έως την ολοκλήρωσή της σαν μορφή παιχνιδιού ή ανακάλυψης.

Με οδηγό πάντα τη διασκέδαση,  την δημιουργία και το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τις τροφές και μαθαίνουν τις αρχές της καλής διατροφής.

Οι μικροί μας chef παίρνουν μέρος στη προετοιμασία του γεύματος…επεξεργάζονται τα υλικά, κόβουν, ανακατεύουν, δοκιμάζουν, ζυμώνουν ενω αναπτύσσουν παράλληλα την επικοινωνία και τη συνεργασία, καθώς επίσης και την ασφάλεια αλλά και λεπτή κινητικότητα στην κουζίνα.

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τη μαγειρική, μαθαίνουν να κατηγοριοποιούν τις συνταγές και τις διατροφικές κατηγορίες και μαθαίνουν για τη καλή υγεία μέσω της καλής διατροφής.

Τα παιδιά περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους μαγειρεύοντας διάφορες αλμυρές και γλυκές συνταγές, τις οποίες γεύονται στο τέλος κάθε μαθήματος.