Μικροί κηπουροί εν δράση στον Παιδικό Σταθμό του «ό,τι αγαπώ»

Οι μικροί μας φίλοι μέσω της ενασχόλησης τους με τη κηπουρική, ήρθαν σε άμεση επαφή με τη φύση, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα μυρωδικά και τα λουλούδια που φυτρώνουν στους κήπους.
Μέσα από καθημερινές, βιωματικές και ευχάριστες δραστηριότητες ανακάλυψαν φυσικές μεθόδους και πρακτικές που αφορούν την κηπουρική και γενικότερα το περιβάλλον. Απέκτησαν πολλές χρήσιμες γνώσεις για τα λαχανικά και τη διατροφική τους αξία.
Έμαθαν για τα χρώματα στη διατροφή και τις βιταμίνες. Πειραματίστηκαν με γεύσεις και μυρωδιές. Φύτεψαν, σκάλισαν, πότισαν και γενικά έμαθαν να περιποιούνται τα φυτά.
Τραγούδησαν, έπαιξαν , ζωγράφισαν, χόρεψαν και πέρασαν δημιουργικά και παραγωγικά τον χρόνο τους μαθαίνοντας ταυτόχρονα τα φανταστικά μυστικά του κήπου, όλα όσα κρύβονται πάνω και κάτω από το χώμα. Αναπτύξαν τη δημιουργικότητα τους, τη φαντασία τους και με θετικό τρόπο έμαθαν να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους καθώς και με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.
Το πρόγραμμα αυτό ήταν ειδικά σχεδιασμένο ώστε τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία να κατανοήσουν τη σημασία του πρασίνου στη ζωή τους και να αναπτύξουν μια ορθή στάση ζωής που να εμπερικλείει αγάπη, σεβασμό για τη φύση, τον κήπο και αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία.