Στο γλυκοπωλείο του “ό,τι αγαπώ” ψήσαμε μηλόπιτα!

Στο εκπαιδευτικό προγραμματισμό του «ό,τι αγαπώ» πραγματοποιούνται εργαστήρια μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, όπου οι μαθητές μας, μεταμορφώνονται σε μικρούς μάγειρες, φορούν τους σκούφους και τις ποδιές μαγειρικής και μαθαίνουν να μαγειρεύουν μια συνταγή από την αρχή έως την ολοκλήρωσή της σαν μορφή παιχνιδιού ή ανακάλυψης. Τα μικρά χεράκια αγαπάνε την υφή & τη μορφή των τροφών και γοητεύονται με τις μυρωδιές.

Με οδηγό πάντα τη διασκέδαση,  την δημιουργία και το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τις τροφές, να έρχονται σε επαφή με συνταγές, να επεξεργάζονται ποσότητες και να περιγράφουν υλικά που συνδέονται με τη καθημερινή ζωή καλλιεργώντας τη μαθητική τους σκέψη, ενώ αναπτύσσουν την υγιεινή, ασφάλεια αλλά και λεπτή κινητικότητα στην κουζίνα.

Η συνταγή μας σήμερα : Μηλόπιτα!
Τεμαχίσαμε τα μήλα, βάλαμε τα στέρεα υλικά μας (αλεύρι, ζάχαρη, μπεικιν παουντερ, κανέλα, βανίλια, σόδα) και τα υγρά (γάλα, ηλιέλαιο) –
Ανακατέψαμε με το μίξερ χειρός και ηλεκτρικό, μέχρι να γίνει το μείγμα μας  λείο και με λαχτάρα περιμέναμε να ψηθεί η μηλόπιτα μας, την οποία απολαύσαμε στο σχόλασμα.

 

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τη μαγειρική & τη ζαχαροπλαστική και αναπτύσσουν παράλληλα την επικοινωνία και τη συνεργασία.