Ολοκληρώθηκε το Εργαστήριο “Τεχνολογία και Παιδί” του ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”

Με επιτυχία, πολύ αγάπη και χαρά ολοκληρώθηκε για το σχολικό έτος 2021-2022 , το εργαστήρι “Τεχνολογία και Παιδί” του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών “ό,τι αγαπώ”  όπου στόχος μας ήταν η ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών μας μέσω των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)  και τις τεχνικές και λειτουργικές δεξιότητες που προκύπτουν από την αξιοποίηση τους.

Στο εργαστήρι μας, οι μαθητές μας εξοικειώθηκαν με βασικές λειτουργίες ψηφιακών συσκευών (υπολογιστές, περιφερειακές συσκευές , εκπαιδευτικά ρομπότ δαπέδου, διαδραστικό πίνακα, συσκευές διαχείρισης ήχου, εικόνας, βίντεο,κλπ.) και ήρθαν σε επαφή με διάφορες χρήσεις τους.
Χρησιμοποιήσαμε λογισμικό και υπηρεσίες του διαδικτύου ενώ οι μαθητές κατάφεραν να διερευνήσουν, να πειραματιστούν, να ανακαλύψουν τη γνώση, να σκεφτούν κριτικά, να λάβουν αποφάσεις καθώς και να δημιουργήσουν, να αναπτύξουν τις ιδέες τους, να παίξουν και να εκφραστούν με ποικίλους τρόπους.

Η χρήση του διαδραστικού πίνακα και οι θετικές επιδράσεις του στη δημιουργικότητα, στην ικανοποίηση και ευχαρίστηση των μαθητών ήταν εντυπωσιακή και με πυρήνα τις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης στοχεύσαμε στη διαδραστικότητα, στην συνεργατική, ενεργητική και διασκεδαστική μάθηση.

Οι μαθητές του  ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ” εισήχθησαν σε αρχές εκπαιδευτικής ρομποτικής και συγκεκριμένα έμαθαν να χρησιμοποιούν το BlueBot, το έξυπνο και χαριτώμενο προγραμματιζόμενα ρομπότ δαπέδου. Ήρθαν επίσης σε επαφή με διάφορα ανθρωπόμορφα και μη ρομποτ δαπέδου.

Πέρα απο την εισαγωγή στη ρομποτική, οι μαθητές καταπιάστηκαν με τη νέα εκπαιδευτική προσέγγιση S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics) με παιγνιώδη τρόπο που τους βοήθησε να χτίσουν υπόβαθρο στα μαθηματικά, στις τεχνολογίες, στις θετικές επιστήμες ,στους νόμους της Φυσικής, στις αρχές και τις μεθόδους κατασκευής της Μηχανικής,ενώ αάρχισαν να εξοικοιώνονται με αρχές προγραμματισμού και την αλγοριθμική λογική.

Μεγάλη σημασία δόθηκε στον ασφαλή και ορθό τρόπο χρήσης, ενώ μέσα απο συζητήσεις αντιληφθήκαμε τη σημασία και το ρόλο της  τεχνολογίας αναπτύσσοντας παράλληλα κατάλληλες στάσεις και αξίες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και στις οικογένειες που μας εμπιστεύτηκαν και τη φετινή χρονιά και μας γέμισαν δύναμη και αγάπη, σε όλη την εκπαιδευτική μας προσπάθεια.