Γνωρίστε το προνήπιο & νηπιαγωγείο του “ό,τι αγαπώ”

Γιατί μια καλή αρχή δεν τελειώνει ποτέ!

Με μακροχρόνια θητεία και πολύτιμη πείρα στο χώρο της εκπαίδευσης γνωρίζουμε ότι η παιδική ηλικία είναι συνυφασμένη με το παιχνίδι σε κλίμα χαράς και ζεστασιάς και στο  “ότι αγαπώ” δημιουργήσαμε ένα προνήπιο &νηπιαγωγείο, ασφαλή, φιλικό και λειτουργικό ,όπου τα παιδιά μπορούν να είναι χαρούμενα και όπου μαθαίνουν να αγαπούν τη μάθηση , αδειοδοτημένα από το Υπ. Παιδείας και βέβαια τηρώντας ταυτόχρονα όλες τις προδιαγραφές που ορίζονται.

Στόχος μας είναι να είμαστε ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που προσφέρει τις υψηλότερες δυνατόν υπηρεσίες στα παιδιά και τις οικογένειές τους με ένα πλήρες, ποιοτικό, διευρυμένο, βιωματικό και σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η βασική μας μέριμνα είναι οι μαθητές μας και κεντρικός σκοπός του Προνηπίου &Νηπιαγωγείου μας  είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, με στόχο την καλλιέργεια θετικής στάσης, ικανοτήτων και δεξιοτήτων για την κατάκτηση της γνώσης και τη μελλοντική σχολική επιτυχία.

Οι θεματικές μας προσεγγίσεις περιλαμβάνουν δραστηριότητες  από όλα τα γνωστικά  αντικείμενα όπως: Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσικές  Επιστήμες,  Μελέτη  Περιβάλλοντος, Φυσική  Αγωγή,  Εικαστική  Αγωγή, Μουσική  Αγωγή, Θεατρική  Αγωγή, Τεχνολογία (Διαδραστικοί Πίνακες και ρομποτική).

Ο σχεδιασμός του Εκπαιδευτικού Έργου γίνεται  σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το προνήπιο &Νηπιαγωγείο και οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην τάξη σχεδιάζονται και υλοποιούνται σύμφωνα με το Διαθεματικό Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών.

Το πρόγραμμα του προνηπίου &νηπιαγωγείου είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προετοιμάσει το παιδί για το συναρπαστικό κομμάτι της ένταξης του στο σχολικό περιβάλλον ενώ οι καθημερινές δραστηριότητες αναπτύσσουν τις ακαδημαϊκές ικανότητες  και τις κοινωνικές δεξιότητες του παιδιού.

Στο “ό,τι αγαπώ” οι έννοιες παιδί και παιχνίδι είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και η μαθησιακή διαδικασία περνάει μέσα από το παιχνίδι με παιχνίδια  γνωριμίας, συνεργασίας, επικοινωνίας,  για την ομάδα, ανακάλυψης του χώρου,  μουσικόκινητικά και παραδοσιακά. Τα παιδιά χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους και αποκτούν ουσιαστική γνώση που έχει προσωπική αξία και νόημα.

Καθημερινά στο χώρο του σχολείου, λειτουργεί ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο γυμναστήριο, όπου τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πολλά διαφορετικά αθλήματα και μαθαίνουν την γνώση μέσω της κίνησης, μέσα από την φυσική διαδικασία συναισθηματικής ανάπτυξης, πετυχαίνοντας στοιχειώδεις και θεμελιώδεις κινήσεις.

Με γνώμονα ότι η  «ΑΓΑΠΗ» επιδρά στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών, το Μουσικοπαιδαγωγικό Πρόγραμμα «ΑΓΑΠΗ» αποτελεί τον κορμό της καθημερινής εκπαιδευτικής δράσης των τμημάτων μας.

Στο σχολείο λειτουργεί εβδομαδιαία δανειστική βιβλιοθήκη, σκοπός της οποίας είναι η εξοικείωση του παιδιού με το βιβλίο.

Στο εκπαιδευτικό προγραμματισμό του «ό,τι αγαπώ» πραγματοποιούνται εργαστήρια μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, όπου οι μαθητές μας, μεταμορφώνονται σε μικρούς μάγειρες, φορούν τους σκούφους και τις ποδιές μαγειρικής και μαθαίνουν να μαγειρεύουν μια συνταγή από την αρχή έως την ολοκλήρωσή της σαν μορφή παιχνιδιού ή ανακάλυψης.

Αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου εκπαιδευτικού έργου του “ό,τι αγαπώ” και  βασικός πυλώνας εκπαίδευσης στο σχολείο μας είναι οι εκπαιδευτικές εκδρομές εντός και εκτός Κέρκυρας (Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή , Ανοιξιάτικη Εκδρομή), και εκπαιδευτικές επισκέψεις (όπως στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας, στο περιβόλι του “ό,τι αγαπώ”, στη Σαπωνοποιία Πατούνη ), απαραίτητα στοιχεία στην διαδικασία της μάθησης, που στοχεύουν στην ομαδική δραστηριότητα και επικοινωνία–γνωριμία των παιδιών και οικογενειών μεταξύ τους.

Στο “ό,τι αγαπώ” ενσωματώνουμε τις αξίες του σεβασμού στο περιβάλλον, της ανακύκλωσης και της αειφόρου ανάπτυξης σε οτιδήποτε κάνουμε.  Φροντίζουμε να μεταδίδουμε την αγάπη μας γα τη φύση και το σεβασμό στο περιβάλλον και στα παιδιά και τις οικογένειες του σχολείου.

Περιβάλλουμε τα παιδιά με μια μεγάλη ομάδα συνεργαζόμενων ειδικοτήτων όπως: Παιδίατρο / Παιδο-οδοντίατρο, Παιδο-ψυχολόγο, Μουσικοπαιδαγωγό, Γυμναστές, Σύμβουλο οικογένειας, Ειδικούς παιδαγωγούς για εικαστικές εφαρμογές, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), θεατρικό παιχνίδι, κλπ.

Γονείς και παιδαγωγοί, είναι ‘Συνοδοιπόροι’ στο ταξίδι της προσχολικής ηλικίας.

 

Η κάθε γιορτή (οι Απόκριες, το Κερκυραικό Βενετσιάνικο Καρναβάλι,  τα Χριστουγέννα , το Πάσχα), οι εθνικές εορτές (28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου), η αλλαγή των εποχών ( Άνοιξη, ΦθινόπωροΧειμώνας, Καλοκαίρι) είναι εκπαιδευτικές ευκαιρίες για εμάς και τα παιδιά του “ό,τι αγαπώ” κάθε χρόνο καλωσορίζουν  και γιορτάζουν  με πολλή χαρά  τη κάθε εορτή.

Δίνουμε επίσης αξία στους εορτασμούς των Παγκόσμιων Ημερών (Υγείας, ΟικογένειαςΓήςΜητέρας και Πατέρα, Περιβάλλοντος, Αποταμίευσης, Τρίτης Ηλικίας, Διεθνής Ημέρα ΜουσείωνΠαιδικού Βιβλίου, Μέλισσας, Ζώων, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)

Σα σχολείο αδράζουμε τις ευκαιρίες συμμετοχής μας σε παραστάσεις και παιδικά μιούζικαλ,  τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, όπως η συμμετοχή μας στο Διαγωνιμό “Πάμε Λιμάνι’,  σε διαγωνισμούς, όπως ο 9ος Μαραθώνιο Ανάγνωσης  και ο Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Καν’ το ν’ ακουστεί 2020” ,” ενώ οργανώνουμε ήμερες φιλαναγνωσίας, μεταξύ άλλων.

Οι εικαστικές Δημιουργίες των μαθητών μας με μολύβια, τέμπερες, πινέλα, τεχνική ακουαρέλας, εμπνευσμένες απο παραμύθια, έργα καλλιτεχνών και με διαφορετικές μεθόδους δημιουργικής έκφρασης, χαλάρωσης και διασκέδασης στολίζουν την εικονική μας πινακοθήκη.

Κάθε αρχή έχει και το τέλος της και κάθε χρόνο με συγκινητικές μα ταυτόχρονα χαρούμενες βραδιές Αποφοίτησης , οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας πετάνε μακριά σε άλλα ταξίδια…

                                                                  Αγαπώ, παίζω, δημιουργώ, μαθαίνω στο “ό,τι αγαπώ”

Ενώ συνεχίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας μας λόγω του covid 2019, οι εγγραφές στο “ό,τι αγαπώ” ξεκίνησαν και ενημερώνουμε τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών ότι μπορούν να προβούν στη διαδικασία νέας εγγραφής ή επανεγγραφής, επικοινωνώντας με το σχολείο

στο Τηλέφωνο επικοινωνίας 26610 27364 και μέσω της
Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου otiagapo@gmail.com

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων εγγραφής για τη νέα σχολική χρονιά 2020 -2021 θα διαρκέσει έως τέλη Μαΐου 2020.

Να επισημάνουμε ότι οι εγγραφές σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία δεν εξυπηρετούνται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Έγγραφη» που ανακοίνωσε το Υπουργείο που αφορά τις εγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και οι γονείς/κηδεμόνες απευθύνονται για την εγγραφή των μαθητών/τριών τηλεφωνικά στη διεύθυνση του σχολείου μας.