Δείτε το πρόγραμμα του παιδικού γυμναστηρίου “φιλία” για το 2020-2021

Οι εγγραφές στο παιδικό Γυμναστήριο “φιλία” ξεκίνησαν!

Μια ακόμα αθλητική χρονιά ξεκινάει στο παιδικό γυμναστήριο “φιλία”, όπου τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πολλά διαφορετικά αθλήματα και μαθαίνουν την γνώση μέσω της κίνησης, μέσα από την φυσική διαδικασία συναισθηματικής ανάπτυξης, πετυχαίνοντας στοιχειώδεις και θεμελιώδεις κινήσεις.

Το αθλητικό πρόγραμμα του Παιδικού Γυμναστηρίου «φιλία» έχει διαμορφωθεί ως εξής και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για πληροφορίες και εγγραφές.

Το Αθλητικό πρόγραμμα του Παιδικού Γυμναστηρίου «φιλία» , λειτουργεί απογευματινές ώρες (και πρωινές το Σάββατο) και είναι κατάλληλο για παιδιά από ηλικίες 2.5 χρονών και άνω, με στόχο να εισάγει τα παιδιά στην έννοια του αθλητισμού μέσα από αυτό που τα παιδιά ξέρουν να κάνουν καλύτερα – τη χαρά και το παιχνίδι. Τα παιδιά αναπτύσσουν αθλητική παιδεία και πολυδιάστατους χαρακτήρες, κάνοντας κάθε φορά διαφορετικές δραστηριότητες που συνδυάζουν μυϊκή ενδυνάμωση με παιχνίδι , γέλια, εκτόνωση, χαλάρωση και αίσθηση ελευθερίας.

Η φυσική αγωγή και η κινητική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντικές στην εξέλιξη του παιδιού για την ψυχοκινητική ανάπτυξη του, ενώ παράλληλα οι θετικές εμπειρίες μαζί με γονείς &δασκάλους παίζουν σπουδαίο ρόλο, οι οποίοι συμμετέχουν και μοιράζονται την χαρά τους!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά όχι μόνο να οικειοποιηθούν σε πρακτικό επίπεδο τα διάφορα αθλήματα αλλά να μάθουν πληροφορίες για αυτά αποκτώντας μια ολοκληρωμένη αθλητική παιδεία μέσα από την χαρά.

Μέσα από το παιχνίδι αναπτύσσεται η επικοινωνία και με διαθεματικό τρόπο γίνονται προσεγγίσεις σε άλλους σημαντικούς τομείς, όπως της δημιουργικότητας – επικοινωνίας – κοινωνικότητας – αλληλεπίδρασης – και του συναισθηματικού κόσμου του κάθε παιδιού.

Να σημειώσουμε, ότι με έμμεσο τρόπο μέσα από τα αθλητικά μας προγράμματα – ψυχαγωγίας και κίνησης – γίνονται οι αξιολογήσεις όσον αφορά στην κινητική εξέλιξη του κάθε μαθητή.

Στόχος μας η παρότρυνση για κίνηση, η ψυχοκινητική διέγερση, οι διάφορες μορφές χαλάρωσης και προσπάθειας, και η ενασχόληση με μια πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων μέσω ενός εμπλουτισμένου περιβάλλοντος φυσικής δραστηριότητας.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος είναι οι γυμναστές Λυδία Χειμαριού, Δημήτρης Βαρζακάκος, Ρένα Κοντού, Πέτρος Μπαρούμας,Βασίλης Καμμένος, Σπύρος Γιώτης και η δασκάλα χορού Λίτσα Σκούρτη.

Για πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 26610 27364 ή στο mail otiagapo@gmail.com

Που απευθυνόμαστε:

2.5-6 Γονείς και παιδιά  εν κινήσει. (Family)

Γονείς και παιδιά 2.5-4ετών
Τι πιο όμορφο, μεγαλώνοντας το παιδί σας να έχει κοινές εμπειρίες γέλιου χαράς και άσκησης μαζί σας! Εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το κάνετε πράξη! Σ΄αυτό το πρόγραμμα, είμαστε όλοι παιδιά και είμαστε όλοι ελεύθεροι να εκτονώσουμε και να μοιραστούμε από κοινού ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων.
Φυσικά και θα γυμναστείτε και θα αναπτύξετε μια εντελώς διαφορετική σχέση από αυτή που είχατε μέχρι τώρα. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα δημιουργήσετε μια βαθειά γνώση στο παιδί σας, της σημαντικότητας του να είναι σε επαφή με το σώμα του, με το συναίσθημα του, με την ύπαρξη του. Προπόνηση με χαρά, παιχνίδι και γέλιο!

Γονείς και παιδιά προνήπιο+νήπιο .
Τα μεγαλύτερα παιδιά, παρέα με τους γονείς τους μαθαίνουν τα περισσότερα ολυμπιακά αγωνίσματα μέσα από την φυσική διαδικασία συναισθηματικής ανάπτυξης για ένα παιδί, το παιχνίδι.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά όχι μόνο να οικειοποιηθούν σε πρακτικό επίπεδο τα διάφορα αθλήματα αλλά να μάθουν πληροφορίες για αυτά αποκτώντας μια ολοκληρωμένη αθλητική παιδεία μέσα από την χαρά. Μέσα από το συναίσθημα και την χαρά, οι μικροί μας αθλητές απορροφούν πάρα πολύ γρήγορα πληροφορίες , προετοιμάζονται χτίζοντας αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη, αντιλαμβανόμενοι ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα στον αθλητισμό. Σε αυτό συμβάλουν οι θετικές δηλώσεις στο τέλος του κάθε μαθήματος που είναι μέρος της εκπαίδευσης τους.

Νήπιο +Α’ Δημοτικού, Β’-Γ’Δημοτικού: Παιχνίδια με μπάλες. Τα παιδιά κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν… π α ί ζ ο υ ν!
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μέσω αυτού του προγράμματος μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους και να διαμορφώνουν μία αθλητική παιδεία μέσα από το παιχνίδι.
Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να ασχοληθούν με αθλήματα που ενθαρρύνουν την ευλυγισία, τον ρυθμό, την αυτοπεποίθηση, την συναισθηματική ισορροπία, την νευρομυϊκή συναρμογή και την αλτική ικανότητα, χτίζοντας παράλληλα υγιές μυαλό και σώμα. Είναι η κατάλληλη στιγμή να επιτρέψετε στο παιδί σας να έρθει σε επαφή με διαφορετικά αγωνίσματα μέσα από χαρά και παιχνίδι.
Σε αυτή τη φάση της ζωής του το παιδί πρέπει να π α ί ζ ε ι και να έρχεται σε επαφή με πολλές αθλητικές πληροφορίες και όχι να εξειδικευτεί. Τα παιδιά μυούνται σε δημοφιλή και μη αγωνίσματα όπως το μπάσκετ, το hockey, ταχύτητες, άλμα σε μήκος και εμπόδια, με πολύ αγάπη και σεβασμό και γενικότερα στις βασικές αρχές άθλησης και αθλημάτων. Αυτό επιτρέπει στους εκπαιδευτές να εντοπίζουν την αθλητική κλίση των παιδιών και τα ταλέντα τους.

Ποδόσφαιρο 5-6 ετών, Α’-Β’-Γ’ Δημοτικού, Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού
Με την εμπειρία των γυμναστών μας, τα παιδιά γνωρίζουν τον αθλητισμό , τη φιλοσοφία του ποδοσφαίρου και εκγυμνάζονται με παιγνιώδη τρόπο. Μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία τεχνικής και τακτικής του αθλήματος και εξασκούνται μέσα από σύγχρονες μεθόδους προπόνησης. Το ποδόσφαιρο, ως ομαδικό παιχνίδι, πέρα από τα σωματικά οφέλη, ενισχύει τις κοινωνικές δεξιότητες και την αξία της ομαδικότητας, βοηθάει τα παιδιά στη συνεργασία, στο να θέτουν στόχους και ενισχύει την ικανότητα να ρισκάρουν.

Χαντμπολ Κορίτσια – Αγόρια, Β’ -Γ’ Δημοτικού, Δ’- Ε’ Δημοτικού
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ομαδικό ολυμπιακό άθλημα της χειροσφαίρισης ή χάντμπολ, ένα από τα παλαιότερα και πολύ δημοφιλή αθλήματα. Μέσα από τα προγράμματα μας, προάγουμε τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, εξηγούμε τους σκοπούς του παιχνιδιού και τους βασικούς κανόνες, ενώ παράλληλα οι μαθητές μας μαθαίνουν ενα συναρπαστικό ομαδικό (αλλά και ατομικό) άθλημα από έμπειρους προπονητές και αθλητές του αγωνίσματος. Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν το χάντμπολ, το οποίο συνδυάζει στοιχεία από όλα τα αθλήματα, ευνοεί την ανάπτυξη της δύναμης και αντοχής, προσαρμόζεται στις φυσικές κινήσεις του παιδιού (τρέξιμο, άλμα, ισορροπία, πέταγμα της μπάλας, κ.α.) συνδυάζοντας έτσι επιτυχημένα στοιχεία γνωστικής, σωματικής και ψυχικής ανάπτυξης.

Μπασκετ – Α’-Β’-Γ’ Δημοτικού, Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού
Αγαπημένο ομαδικό άθλημα των παιδιών, η καλαθοσφαίριση γνωστή ως μπάσκετ, έχει πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και πνευματική υγεία και τη φυσική κατάσταση του παιδιού σας.
Το μπάσκετ βοηθά στην  ολοκληρωμένη ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος ενός παιδιού, τους δίνει τη δυνατότητα να εκτονωθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να παίζουν ομαδικά, προωθώνταςτην κοινωνικότητα, αναπτύσσει στρατηγική σκέψη και βέβαια το παιδί διασκεδάζει και αθλείται

Ακόμη το σκέφτεστε; Οι εγγραφές για τη νέα αθλητική χρονιά (2020-2021) έχουν ήδη ξεκινήσει.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 26610 27364 ή στο μαιλ otiagapo@gmail.com

Θα μας βρείτε επίσης στα ακόλουθα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Στο Facebook  https://www.facebook.com/otiagapo.gr/

Στο Τwitter https://twitter.com/otiagapo_corfu

Στο LinkedIn https://www.linkedin.com/in/oti-agapo/

Δείγματα της δουλειάς μας μπορείτε να δείτε μέσω του blog μας