Παραμυθομαγειρομπερδέματα και Παραμυθοξεμπερδέματα στο ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”.

Tα μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”, τα γνωστά Παραμυθομαγειρομπερδέματα και Παραμυθοξεμπερδέματα αποτελούν μια αγαπημένη δραστηριότητα των μικρών μας φίλων.

Με οδηγό πάντα τα παραμύθια, τη διασκέδαση,  τη δημιουργία και το παιχνίδι, τα παιδιά εξοικειώνονται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ενω αναπτύσσουν παράλληλα πολλαπλές δεξιότητες. Εκπαιδεύονται σε θέματα υγιεινής και υγείας, κατανοούν τη σχέση των τροφίμων , προσεγγίζουν βιωματικά μαθηματικές έννοιες, ενισχύουν τη περιβαλλοντική συνείδηση τους, εκτιμούν τη χημεία και τη φυσική μέσα από τις ιδιότητες του κάθε υλικού και βέβαια την επικοινωνία, τη συνεργασία,  την υπευθυνότητα και το ομαδικό πνεύμα.

Οι μικροί μας chef φορούν κάθε Παρασκευή τους σκούφους και τις ποδιές μαγειρικής και μαθαίνουν να μαγειρεύουν μια συνταγή από την αρχή έως την ολοκλήρωσή της σαν μορφή παιχνιδιού ή ανακάλυψης.
Κάθε εβδομάδα ένα καινούριο παραμύθι γίνεται η έμπνευση για μια καινούρια συνταγή.
Λογοτεχνικά κείμενα, παιδικά παραμύθια και εικόνες γίνονται οι οδηγοί μας στην εξερεύνηση μυρωδιών, συστατικών και απίθανων γεύσεων.
Μεσα από λαϊκά παραμύθια απο όλα τα μέρη της Ελλάδας , κάθε εβδομάδα ταξιδεύουμε μέσα απο τα παραμύθια σε γεύσεις εμπνευσμένες απο αυτά!
Δείτε μερικές απο τις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές μας εμπνεύσεις και τη χαρά να απολαμβάνουμε όλοι μαζί φαγητό φτιαγμένο απο τα χεράκια μας.

Σύντομα πάλι θα συνεχίσουμε τα μαγειρικά ταξίδια μας!