Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση απο το “ό,τι αγαπώ”

Ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα και ειδικότερα της Ανάστασης του Χριστού, της σπουδαιότερης γιορτής του χριστιανικού εκκλησιαστικού έτους.

Το Άγιο Πάσχα από οποιανδήποτε πλευρά και να το δούμε, θρησκευτική, φιλοσοφική,  μυθολογική, επιστημονική, συμβολίζει την Μεταμόρφωση και την Αναγέννηση.

Το Πάσχα στην Κέρκυρα μεγαλοπρεπές, λαμπρό, γεμάτο έθιμα και παραδόσεις σε μια κατανυκτική και γεμάτη δέος ατμόσφαιρα ξεχωρίζει με το πλήθος των εκδηλώσεων του. Λιτανείες, λατρευτικές τελετές, τοπικά έθιμα, πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των φιλαρμονικών και των χορωδιακών συνόλων αναδεικνύουν τη μοναδικότητα του κερκυραϊκού Πάσχα.

Μέσα στο κλίμα αυτό λοιπόν, στο “ό,τι αγαπώ” πραγματοποιήθηκαν σε όλες μας τις τάξεις ποικίλες δραστηριότητες όσον αφορά το Ελληνικό Πάσχα και βέβαια τα τοπικά μας έθιμα.

Στο σχολείο μας το Πάσχα γιορτάζεται ως ‘αναγέννηση‘, η αναγέννηση της φύσης με τους μύθους, τα σύμβολα και τις παραδόσεις της την εποχή της Άνοιξης.

Με τους μαθητές μας μιλήσαμε για την εβδομάδα των Παθών, τη Λαμπροβδομάδα, και τα τοπικά μας έθιμα. Με συζητήσεις, αφηγήσεις,  χρήση οπτικοακουστικού υλικού,  και πολλές Πασχαλινές δημιουργίες και κατασκευές, οι μαθητές μας αναμένουν να βιώσουν τα τοπικά μας έθιμα, τις τυμπανοκρουσίες και τις μουσικές απο τις Φιλαρμονικές μας τις δύο εντυπωσιακές Αναστάσεις μας με τα μαγευτικά πυροτεχνήματα και τους μπότιδες, το τσούγγρισμα των πασχαλινών κόκκινων αυγών και τις πασχαλινές λαμπάδες τους βέβαια.

Κάθε γιορτή είναι μια αφορμή για ευχές και οι μαθητές του “ό,τι αγαπώ” σας εύχονται ήρεμες , όμορφες & χαρούμενες πασχαλιάτικες μέρες, με υγεία, χαρά, ελπίδα, δημιουργία & αγάπη!

Τους μπότηδες να βάψουμε,
με χρώματα πολλά
το έθιμο να αναβιώσουμε
μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά!!!