Στηρίζουμε τον Αρκτούρο!

Κάθε χρόνο το νηπιαγωγείο του “ό,τι αγαπώ” και συγκεκριμένα η τάξη των Ελεύθερων μέσα απο ενα ευρύτερο πρόγραμμα ΔΑΣΟΣ- ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ,  ένα ταξίδι γνώσης και μάθησης για τη καφέ αρκούδα και το περιβάλλον και στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘Αξίες Ζωής’ προσφοράς, αγάπης και εθελοντισμού, υποστηρίζουμε έμπρακτα τον Αρκτούρο.

Κάθε χρόνο το σχολείο πραγματοποιεί τριήμερη Περιβαλλοντική εκπαιδευτική εκδρομή στο Νυμφαίο Φλώρινας, επίσκεψη-ξενάγηση στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Ενημέρωσης του Αρκτούρου και βέβαια επίσκεψη στο καταφύγιο του Αρκτούρου, στηρίζοντας την προστασία και τη σίτιση των αρκούδων και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεσμευτήκαμε για την υιοθεσία, καλύπτοντας μέρος των εξόδων διατροφής και φροντίδας για ένα χρόνο.

Οι Ελεύθεροι λοιπόν φέτος υιοθέτησαν την Τασούλα και με την υιοθεσία αυτή καλύπτουμε μέρος των εξόδων διατροφής και φροντίδας της Τασούλας για ένα χρόνο.

Η Τασούλα, είναι η πρώτη ορφανή αρκούδα που βρέθηκε πριν από πολλά χρόνια από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Αφού η μητέρα της κυνηγήθηκε από σκυλιά την εγκατέλειψε και την ανέλαβαν οι άνθρωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Πάντα η Τασούλα ήταν ένα μικρό ‘αγρίμι’, ατίθαση και δύσκολη, είχε όμως πολύ καλές σχέσεις με τα υπόλοιπα ζώα. Για αρκετά χρόνια είχε πολύ καλές σχέσεις με τον παππού Γιώργο, την μαύρη αμερικάνικη αρκούδα που φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις, αφότου
όμως πέθανε ο Γιώργος, η Τασούλα έγινε ιδιαίτερα κοινωνική και τώρα πια θα την δούμε να συναναστρέφεται όλες τις άλλες αρκούδες. Η Μπάρμπαρα και ο Γιωργάκης είναι οι αρκούδες με τις οποίες θα την δούμε πιο κοντά, ενώ πιο
σπάνια θα την δούμε κοντά στην Κατερίνα, με την οποία είχαν ανέκαθεν έναν μικρό ανταγωνισμό. Η Τασούλα λατρεύει το μέλι και μπορεί να φάει πολύ, μέχρι να σκάσει!! Τώρα τον χειμώνα η Τασούλα, προετοιμάζεται ήδη για τον χειμέριο ύπνο της, αφού έχει ήδη ξεκινήσει να σκάβει την φωλιά της έξω στο χώμα.
Πληροφορίες για την Τασούλα http://www.arcturos.gr/adoption/tasoula/

 

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.arcturos.gr/ και  http://www.arcturos.gr/gr/summeteho/adoption/