Η ομάδα των Ευτυχισμένων του “ό,τι αγαπώ” υιοθέτησε τη καφέ αρκούδα Τασούλα.

Τα παιδιά της ομάδας των Ευτυχισμένων του “ό,τι αγαπώ” το Σάββατο 11 Μαΐου 2019,στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος τους ‘Αξίες Ζωής’ προσφοράς, αγάπης και εθελοντισμού, είχαν τη χαρά της εμπειρίας να υιοθετήσουν την Τασούλα, μία από τις καφέ αρκούδες που φιλοξενούνται στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αρκτούρου στη Φλώρινα.

Το “ό,τι αγαπώ” υποστηρίζει τον Αρκτούρο, στηρίζοντας την προστασία και τη σίτιση των αρκούδων και με την υιοθεσία αυτή καλύπτουμε μέρος των εξόδων διατροφής και φροντίδας της Τασούλας για ένα χρόνο.

Η Τασούλα είναι η μόνη αρκούδα που δεν προέρχεται από αιχμαλωσία. Η Τασούλα βρέθηκε τον Απρίλιο του 1993, από βοσκό της περιοχής, έξω από το χωριό πεδινό της Φλώρινας, ανεβασμένη σε ένα δέντρο, Πιθανόν η μητέρα της τράπηκε σε φυγή, μετά από καταδίωξη της από τσοπανόσκυλα. Η Τασούλα ήταν περίπου δύο μηνών και ζύγιζε τεσσεράμισι μόλις κιλά. Οι προσπάθειες να βρεθεί η μητέρα της δεν είχαν αποτέλεσμα κι έτσι η Τασούλα έγινε μόνιμη φιλοξενούμενη του Κέντρου.

Στο Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ φιλοξενούνται αρκούδες που είχαν υποστεί κακομεταχείριση, ως αρκούδες-χορεύτριες.
Καθώς δεν μπορούν να βρουν πλέον μόνες τους τροφή και να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, φιλοξενούνται σε περιφραγμένη δασική έκταση, το Καταφύγιο της Αρκούδας.

Μετά την ολοκλήρωση της υιοθεσίας ο κάθε μαθητής μας παρέλαβε έναν προσωπικό ενημερωτικό φάκελο, ο οποίος περιέχει:

Πιστοποιητικό Υιοθεσίας Αρκούδας
Μία φωτογραφία της Αρκούδας
Ευχαριστήρια επιστολή
Ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Αναμνηστικό δώρο της υιοθεσίας
Απόδειξη δωρεάς
Τα τελευταία νέα της Αρκούδας που έχει υιοθετήσει

 

 

 

 

Η Δημιουργία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αφορμή της ίδρυσής του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών.

Για την περίθαλψη, διατροφή και διασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσης των ζώων που φιλοξενούνται στο Κέντρο, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ , μπορείτε και εσείς να υιοθετήσετε μία από τις φιλοξενούμενες αρκούδες του καταφυγίου.

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.arcturos.gr/ και  http://www.arcturos.gr/gr/summeteho/adoption/
Πληροφορίες για την Τασούλα http://www.arcturos.gr/adoption/tasoula/