Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου με την κα. Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 είχαμε την αμέριστη χαρά και τιμή να υποδεχθούμε στο “ό,τι αγαπώ” τη συγγραφέα βιβλίων -εκπαιδευτικό κα. Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη η οποία παρουσίασε αποκλειστικά στους Σοφούς, Ευτυχισμένους και Ελεύθερους  μαθητές  μας το βιβλίο ‘Δώσ’μου το χέρι σου’, ενα βιβλίο που προάγει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών.

Οι μαθητές του ΚΔΑΠ του “ό,τι αγαπώ” είχαν τη δυνατότητα να την απολαύσουν σε μια δική τους γιορτή φιλαναγνωσίας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη.

Η συγγραφέας ζωντάνεψε την ιστορία μπροστά στα μάτια των παιδιών με το μοναδικό της τρόπο , και αφου αφηγήθηκε την ιστορία του βιβλίου της με τα λούτρινα αρκουδάκια και αλεπουδάκια της , απέδειξε μέσα απο βιωματικές δραστηριότητες  που ενισχύουν τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την επικοινωνία, τη φιλία, τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ενσυναίσθηση – και στις οποίες συμμετείχαν όλα τα παιδιά μας, πως το μοίρασμα και η αλληλεγγύη κάνουν τον κόσμο καλύτερο και εμάς ευτυχισμένους.

«Το χέρι μας πολλά μπορεί να κάνει. Όταν με άλλου χέρι όμως ενωθεί, τα δυο κάνουν τον κόσμο να γυρίζει στο “εγώ κι εσύ, μαζί”!

Η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της στους μικρούς της φίλους με ιδιαίτερες αφιερώσεις για το καθένα και οι μαθητές μας, με τη σειρά τους, της αφιέρωσαν ενα τραγούδι, το οποίο μπορείτε να το ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο. Βέβαια δεν έλειψαν τα δώρα, οι αγκαλιές και οι ευχαριστίες.

“Η Φιλία είναι φροντίδα, είναι αγάπη και στοργή, είν’ παρηγοριά και ελπίδα, σαν τον ήλιο το πρωί.
Έννοια είναι η φιλία, κλάμα και χαρά μαζί, είναι το χέρι που βοηθάει σε μια δύσκολη στιγμή.”

Λίγα Λόγια για το Βιβλίο ‘Δωσ’μου το Χέρι σου’

Η αρκούδα με τα δυο αρκουδάκια της και η αλεπού με τα πέντε αλεπουδάκια της μαλώνουν. Η καθεμιά θέλει να πάρει δικό της το μέλι που βρήκαν για να το φάει με τα παιδάκια της.
“Να τρέξουμε” λέει η μία. “Όποια βγει πρώτη θα πάρει τη λιχουδιά!” συμφωνεί η άλλη.
Λίγο πριν τελειώσει ο αγώνας δρόμου, νικήτρια φαίνεται να βγαίνει η αρκούδα.
Ξαφνικά όμως γίνεται κάτι που τα ανατρέπει όλα. Και τώρα;
Γιατί περνούν το τέρμα η μια μαμά πάνω στους ώμους της άλλης;
Ποια νίκησε; Το μέλι τελικά ποια θα φάει με τα παιδάκια της;

Να σημειώσουμε οτι το βιβλίο συνοδεύεται απο μια εξαιρετική εφαρμογή για smartphones/tablets/ipads ,
Στους ακόλουθους συνδέσμους μπορείτε να κατεβάσετε το πρώτο παιδικό παιχνίδι που προάγει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών, εμπνευσμένο από το ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη, σε εικονογράφηση της Φωτεινής Τίκκου.
Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.conclify.arkoudi&hl=el
App Store: https://itunes.apple.com/gr/app//id1122013500?l=el&mt=8

Να ευχαριστήσουμε μέσα από τη καρδιά μας τη κα. Γιολάντα, να της ευχηθούμε καλή δημιουργική χρονιά και Καλή Αντάμωση!

Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις για την προαγωγή της λογοτεχνίας, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου. Έχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών» και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δείτε τα βιβλία της Συγγραφέως στον ακόλουθο σύνδεσμο https://savalas.gr/book-author/tsoroni-georgiadi-giolanta/

Η κα. Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη στο Facebook