Το Σχολείο στη Φύση : Τριήμερη Χριστουγεννιάτικη εκδρομή

Οι τάξεις των Ευτυχισμένων και Ελεύθερων μαθητών μας ετοιμάζονται για τη τριήμερη εκδρομή τους, όπου θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τα μαγευτικά Μετέωρα, τη πόλη των Τρικάλων  με το Μύλο των Ξωτικών και τα πανέμορφα χωριά Ελάτη & Περτούλι στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Η εκδρομή – “Σχολείο στη Φύση” – περιλαμβάνει περιήγηση στους πέτρινους βράχους των Μετεώρων που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα, ένα διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο της Ανθρωπότητας από Unesco,  πεζοπορία στο παραδοσιακό μονοπάτι που διασχίζει τους μετεωρίτες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το θεσσαλικό κάμπο, το γραφικό χωριό Καστράκι και να επισκεφθούμε τη μονή του Αγίου Στεφάνου.

Η όμορφη πόλη των Τρικάλων ο επόμενος μας σταθμός , όπου με Χριστουγεννιάτικη μαγεία και καλή διάθεση, τα παιδιά θα παρασύρουν τους γονείς για άλλη μια φορά στις δραστηριότητες  του Μύλου των Ξωτικών και το καταπληκτικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αγίου Βασίλη.

Η εκδρομή μας θα κλείσει με τα ωραιότερα χωριά της Πίνδου και του Κόζακα, τα χωριά Ελάτη – Περτούλι και Νεραδοχώρι, με τα πυκνά ελατοδάση και πετρόχτιστα σπίτια.

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου εκπαιδευτικού έργου του “ό,τι αγαπώ” και αποτελεί βασικό πυλώνα εκπαίδευσης στο σχολείο μας και απαραίτητο στοιχείο στην διαδικασία της μάθησης, με σκοπό την ομαδική δραστηριότητα και επικοινωνία–γνωριμία των παιδιών και οικογενειών μεταξύ τους.
Στόχος μας είναι η ανάπτυξη στους μικρούς, στις μικρές μας, αλλά και στους γονείς τους, της ευρύτερης αξίας της επαφής με την φύση, και την διατήρηση της.

Καλά να περάσετε Ευτυχισμένοι & Ελεύθεροι, γονείς και δάσκαλοι!