Αντίο νηπιαγωγείο!

Σκέψεις και συναισθήματα για τον ατομικό μου φάκελο – portfolio,  για την σχολική χρονιά που έφτασε στο τέλος της.

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της.

Μια χρονιά ιδιαίτερη, γεμάτη εκπλήξεις, αγωνίες, επιτυχίες, εμπειρίες, δράσεις.

Μα πάνω από όλα μια χρονιά με ξεχωριστούς μαθητές. Mε υπέροχα, δημιουργικά  παιδιά και με γονείς που στάθηκαν δίπλα μας αρωγοί και στενοί συνεργάτες. Που μας εμπιστεύτηκαν και μας γέμισαν δύναμη και αγάπη, σε όλη μας την εκπαιδευτική προσπάθεια, φέτος. Μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για όλον τον πλανήτη και την κοινωνία μας.

Σήμερα ήρθε η στιγμή  που οι μαθητές μας, αφού πήραν στα χέρια τους ολοκληρωμένους τους ατομικούς τους φακέλους- portfolio, είχαν την ευκαιρία να τους ξεφυλλίσουν, να τους περιγράψουν, να μιλήσουν για τις εμπειρίες και τα συναισθήματα τους, να κάνουν τον αναστοχασμό τους.

Συγκίνηση, χαρά, περηφάνεια, αγωνία, θαυμασμός, ήταν μερικά από τα συναισθήματα που κυριάρχησαν.

Όλα τα παιδιά, παρατηρώντας και συγκρίνοντας παλιές και νέες εργασίες τους, συνειδητοποίησαν την εξέλιξη τους. Είδαν την ωριμότητα στο ιχνογράφημα τους, τις σταθερές τους γραμμές, τα χρώματα και την φαντασία τους να τρέχει σε κόσμους φανταστικούς.

Και το πιο σημαντικό, ένιωσαν αυτοπεποίθηση!

Τώρα περιμένουν με αγωνία τη στιγμή που θα μοιραστούν με τους γονείς τους τις εμπειρίες τους και τη χαρά τους.

Στους φίλους που αποχαιρετούν το νηπιαγωγείο λέμε  ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για όλες τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν και ευχόμαστε ένα ξένοιαστο καλοκαίρι και καλή πρόοδο στο μεγάλο σχολείο!

Στους φίλους που θα είναι του χρόνου μαζί μας ευχόμαστε τα καλύτερα και δίνουμε ραντεβού τον Σεπτέμβρη για να μοιραστούμε μαζί τους νέες εμπειρίες και δράσεις.

Με αγάπη και εκτίμηση
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας