Συμμετέχουμε στον διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι!

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την συμμετοχή των μαθητών του  εργαστηρίου εικαστικών «ο κόσμος της τέχνης» του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «ό,τι αγαπώ»  στον διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Με την καθοδήγηση και διδασκαλία της εικαστικού μας, όλοι μας οι μαθητές ηλικίας από 6 εώς 12 χρονών , εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν καταπληκτικές ζωγραφιές με  μαρκαδόρους ή/και ξυλομπογίες ή/και ακουαρέλλες, με οδηγό το λυχνάρι.

Όπως αναφέρει το μουσείο, θέμα του διαγωνισμού είναι το λυχνάρι και οι μαθητές καλούνται να  ταξιδέψουν σε χώρες μαγικές και σε μέρη καλά κρυμμένα μέσα στη φαντασία τους,  διαλέγοντας τα χρώματα και τα υλικά που τους αρέσουν και να ζωγραφίσουν  το λυχνάρι όπως το φαντάζονται, χωρίς περιορισμούς!

Μέσα από ένα λυχνάρι δεν βγαίνουν μόνο τζίνι αλλά ιστορίες φανταστικές και μαγικές ευχές.

Το καλλιτεχνικό μας εργαστήρι συμμετείχε και την σχολική χρονιά 2017-18 στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής του Μουσείου με θέμα ‘Δες το ειδώλιο αλλιώς’.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 15.300 έργα από όλη την Ελλάδα! Οι 33 νικητές του διαγωνισμού που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή ανακοινώθηκαν, ενώ εκτός από τους μεγάλους νικητές, διακρίθηκαν ακόμα 365 έργα. Τα έργα των νικητών τοποθετήθηκαν σε ειδικό χώρο στην έκθεση και τα παιδιά έλαβαν τα έργα τους σε κορνίζα.

Ανάμεσα σε 15.300 έργα, 5  μαθητές του ό,τι αγαπώ διακρίθηκαν και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπερήφανοι για τις συμμετοχές των μαθητών μας.

Τα ονόματα των μαθητών που διακρίθηκαν είναι:

ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗ ΑΡΕΤΗ : Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΒΑΡΖΑΚΑΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΑ:  Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΛΑΒΡΑΝΟΥ ΜΕΛΙΝΑ: Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΠΙΓΓΟΥ ΕΙΡΗΝΗ : Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Συγχαρητήρια για την όμορφη και δημιουργική δουλειά των μαθητών μας και Καλή Επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό https://cycladic.gr/page/fantasou-ti-krivi-to-lichnari

Σύντομα με περισσότερα νέα!