Τι όμορφο που είναι να ξέρεις να προσφέρεις!

Ένα διαφορετικό καραβάκι σάλπαρε τη Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 για το νησί Βίδο με τους Απόφοιτους μαθητές μας εν πλω.
Η ομάδα των Ελεύθερων μαθητών μας, ολοκληρώνοντας το κύκλο τους στο ‘ό,τι αγαπώ’ θέλησαν να δείξουν την αγάπη τους για το βιβλίο έμπρακτα και να μοιραστούν τη χαρά αυτή με άλλους συνταξιδιώτες, με παιδιά που διψούν για μάθηση και ταξίδια μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου.

Οι μαθητές μας ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που εκπονεί το σχολείο μας ,  έχοντας ζήσει την εμπειρία αφήγησης παραμυθιού απο αγαπημένους και καταξιωμένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων και ιδιαίτερα μετά τη συμμετοχή τους στον 9ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης , αποφάσισαν να δωρίσουν βιβλία στο καραβάκι που μεταφέρει Κερκυραίους στο νησί Βίδο.

Ύστερα από πρόσκληση του “ό,τι αγαπώ”, η ομάδα των Ελεύθερων μαθητών μας είχε τη χαρά να συναντήσει τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, Υπεύθυνο για τις νησίδες Βίδο και Λαζαρέτο καθώς και για θέματα Εθελοντισμού κ. Σπύρο Νεράντζη,  το καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου,  κ. Γιάννη και κα. Μαριλένα όπου σε μια όμορφη τελετή παράδοσης, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να τους παραδώσουν τα βιβλία.

μια βιβλιοθήκη ταξιδιάρικη λοιπόν γεμάτη με βιβλία και λευκώματα της Κέρκυρας και παιδικά παραμύθια με θέμα το καράβι…η παρακαταθήκη των Απόφοιτων μαθητών μας, μια πράξη που μας γέμισε όλους χαρά, ελπίδα και χαμόγελα και θα συντροφεύουν τους μικρούς ταξιδιώτες στο νησί.

Στα πλαίσια της θερινής μας δράσης με ‘Το Σχολείο στη Φύση’ , περιπλανηθήκαμε και γνωρίσαμε την  ιστορία  του μικρού αγαπημένου μας νησιού, μια όαση αστείρευτης φυσικής ομορφιάς, περπατήσαμε στα πλακόστρωτα μονοπάτια, ενώ απολαύσαμε το μπάνιο μας και το πικνίκ μας σε μια εκδρομή που μας γέμισε εμπειρίες, εικόνες και τη χαρά του να προσφέρεις!