Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο “ό,τι αγαπώ”

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου,στα γενέθλια του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY) το 1966, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προσελκύσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Στα πλαίσια των δράσεων για την παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου, την Τετάρτη 3 Απριλίου, οι μαθητές μας απόλαυσαν την εμπειρία συνάντησης με την συγγραφέα παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων, κυρία Ευθυμία Ανδριώτη.

Επειδή πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί δημιουργικά η μελέτη ενός βιβλίου είναι η συνάντηση με το δημιουργό του, προσκαλέσαμε την συγγραφέα και έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της, να ταξιδέψουν σε θάλασσες και στεριές, να γνωρίσουν πειρατές, γοργόνες, παπαγάλους, ναυτικούς, ταξιδευτές και να εμπλακούν σε διαδραστικές δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, έκφρασης συναισθημάτων και δημιουργίας.

Ευχαριστούμε θερμά την συγγραφέα για την ανταπόκριση που έδειξε στο κάλεσμά μας και της ευχόμαστε να συνεχίσει με την ίδια έμπνευση, ευαισθησία και αγάπη για προσφορά προς τα παιδιά.

Η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου συνεχίζεται στο “ό,τι αγαπώ”, με τις καθιερωμένες γιορτές παραμυθιού, όπου θα ταξιδέψουμε στους κόσμους των παραμυθιών με τις τάξεις των Περίεργων και Σοφών την επόμενη εβδομάδα.

 

Ο Θεοδωρής Παπαϊωάννου στο "ό,τι αγαπώ"

Οι εκδηλώσεις μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου θα ολοκληρωθούν στις 20 Απριλίου 2019, όπου θα έχουμε την αμέριστη χαρά και τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τον βραβευμένο πολυαγαπημένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων, κ. Θεοδωρή Παπαϊωάννου.


Ο κος. Θοδωρής Παπαϊωάννου, παιδαγωγός και συγγραφέας, θα μας μεταφέρει στους μαγικούς κόσμους των βιβλίων του με την κιθάρα του και τις διαδραστικές παρουσιάσεις του.

Οπως γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας στην σελίδα του:
”Γύρω μου μολύβια , γόμες, τετράδια και βιβλία. Γύρω μου παιδιά! Χωρίς αυτά, μάλλον δεν θα έγραφα. Μαζεύω τις λέξεις τους, τα χαμόγελα, τα βλέμματα, τα συναισθήματα, σαν πολύτιμα πετραδάκια.
Μ’ αυτά στολίζω τα πανιά: Κομμάτια από χαρτί, σημειωματάρια,  χαρτοπετσέτες…
Έπειτα βάζω τα πανιά στα καράβια. Κι αρχίζουν τα ταξίδια. Τα ομορφότερα ταξίδια που έκανα ποτέ: Τα βιβλία για παιδιά.”

Περισσότερα για τον συγγραφέα και το έργο του στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.thodorispapaioannou.com