Μένουμε Σπίτι : Παιδί και Υγεία

Συγκεντρώσαμε χρήσιμο υλικό με οδηγίες προστασίας και παραμονής στο σπίτι καθώς και δύο παιδικά παραμύθια που βοηθούν να μιλήσουμε στα παιδιά για τον κορωνοϊό.

Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας: “Οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Τι λέω στο παιδί μου; –Ψυχολόγοι από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απαντούν

Το έντυπο «Μένουμε σπίτι….Συνδε-Δεμένοι» του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.

Νέος κορωνοϊός Covid-19
«Οδηγίες για παραμονή παιδιών  και εφήβων στο σπίτι»  απο το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ένα όμορφο, εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο, που προσπαθεί να ενημερώσει και να καθησυχάσει τα παιδιά κάτω των επτά ετών, έγραψε η Κολομβιανή παιδοψυχολόγος Μανουέλα Μολίνα στο βιβλίο της «Covidbook»
«Γειά σου, είμαι ένας ιός» – Κατεβάστε δωρεάν το παραμύθι που εξηγεί στα παιδιά τι είναι κορωνοϊός

Στην ακόλουθη ιστοσελίδα θα βρείτε το παραμύθι στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και άλλες γλώσσες https://www.mindheart.co/descargables

Δείτε επίσης  το παραμύθι : Ένας παράξενος οδηγός για γενναία παιδιά

Παιδικό παραμύθι Ο κορονοϊός εξαφανίστηκε!

Παραμύθι για μικρά παιδιά από την διευθύντρια του Παιδικού Πανεπιστημίου Τατιάνα Τσαραμιάδου. Η Τατιάνα Τσαραμιάδου είναι παιδαγωγός, οικογενειακή σύμβουλος, διευθύντρια του Παιδικού Πανεπιστημίου και του κέντρου “Οικογένεια”.