Ο Θεοδωρής Παπαϊωάννου στο “ό,τι αγαπώ”

Οι εκδηλώσεις μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου συνεχίζονται το Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, όπου στις 11:00 το πρωί,  οι τάξεις των Ευτυχισμένων και οι Ελεύθερων θα έχουν την αμέριστη χαρά να υποδεχτούν στο σχολείο μας τον πολυαγαπημένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων, σε μια εκδήλωση αφήγησης παραμυθιού που έχει οργανωθεί για αυτούς.

Οι εκδηλώσεις μας θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.00 το απόγευμα, στο ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ” στις Αλυκές Ποταμού, όπου μικροί και μεγάλοι φίλοι θα ζήσουμε την εμπειρία αφήγησης παραμυθιού με τον κ. Θεοδωρή Παπαϊωάννου στη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου του, Σιλουανή.
Ελάτε να γνωρίσετε τον Θοδωρή Παπαϊωάννου απο κοντά και να ανακαλύψουμε μαζί του μια υπέροχη ιστορία που ανοίγει ένα μεγάλο παράθυρο στη φύση και εξερευνά τη μαγεία ενός άλλου τρόπου ζωής το .

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και ελεύθερη προς όλους. Σας περιμένουμε !

 

Ο κος. Θοδωρής Παπαϊωάννου, παιδαγωγός και συγγραφέας, θα μας μεταφέρει στους μαγικούς κόσμους των βιβλίων του με την κιθάρα του και τις διαδραστικές παρουσιάσεις του.

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας τον Απρίλη του 1966. Από πολύ μικρός μπαινοβγαίνει στα σχολεία είτε ως μαθητής είτε ως δάσκαλος και γράφει ιστορίες και παραμύθια. Αγαπάει τη μουσική, το θέατρο και τους περιπάτους στο δάσος. Ζει στην Έδεσσα, ανάμεσα σε ποτάμια, γέφυρες και καταρράκτες. Έχει γράψει θεατρικά έργα, εικονογραφημένες ιστορίες, και παραμύθια για παιδιά.

Όπως γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας στην σελίδα του:
»Γύρω μου μολύβια , γόμες, τετράδια και βιβλία. Γύρω μου παιδιά! Χωρίς αυτά, μάλλον δεν θα έγραφα. Μαζεύω τις λέξεις τους, τα χαμόγελα, τα βλέμματα, τα συναισθήματα, σαν πολύτιμα πετραδάκια.
Μ’ αυτά στολίζω τα πανιά: Κομμάτια από χαρτί, σημειωματάρια,  χαρτοπετσέτες…
Έπειτα βάζω τα πανιά στα καράβια. Κι αρχίζουν τα ταξίδια. Τα ομορφότερα ταξίδια που έκανα ποτέ: Τα βιβλία για παιδιά.»

Έχει λάβει τα εξής βραβεία:

  • Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλείων PUBLIC για το παιδικό βιβλίο ΑΠΕΝΑΝΤΙ
  • Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» από τον Κύκλο Ελληνικού παιδικού βιβλίου (IBBY) για το Ανάποδα Εκδ. Ίκαρος
  • Λογοτεχνικά Βραβεία 2015 του Αναγνώστη.Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά (υποψηφιότητα) ,Παπαϊωάννου Θοδωρής, Ανάποδα, εικ. Ίρις Σαμαρτζή, Ίκαρος
  • Σιλουανή: Βραβείο λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά από τον Αναγνώστη 2018

 

Περισσότερα για τον συγγραφέα και το έργο του στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.thodorispapaioannou.com